Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Με πρόσφατη απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας
απέρριψε την αίτηση αναγνώρισης
της «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού».

Η καινούργια απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Φλώρινας  της αίτησης για αναγνώριση της «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού», απέδειξε χειροπιαστά τον αντιδραστικό ρόλο όχι μόνο των δικαστηρίων αλλά και του δικηγορικού συλλόγου της Φλώρινας, ρόλος ο οποίος ασκείται συνεχώς από το 1990.
Παρόμοιο φαινόμενο ζήσαμε πρόσφατα με την παρεμπόδιση του συνεδρίου του μειονοτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», παρεμπόδιση η οποία κατέδειξε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα εντάσσονται στην πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα των εθνικιστών.
Ο επίδραση που, εκ των πραγμάτων, φαίνεται να ασκούν οι εθνικιστές σε πολλούς τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών συλλόγων, όπως για παράδειγμα ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, είχε ως αποτέλεσμα ότι για δύο περίπου χρόνια κανένα μέλος του τελευταίου δεν τολμούσε να αναλάβει την υποβολή της αίτησης.
Η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου της Φλώρινας μαζί με την απορριπτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Φλώρινας αποτελούν ωμή καταπάτηση του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο διασφαλίζει στους πολίτες της χώρας μας το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι. 
Ταυτόχρονα πολύ πιο ανησυχητικό είναι ότι διαπιστώνεται καταπάτηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, το οποίο καταδίκασε προ διετίας την Ελλάδα για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε σχέση με προηγούμενη άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού».
Αναπόφευκτη συνέπεια της κυριαρχίας των εθνικιστών είναι ότι οι από αυτούς επηρεαζόμενοι θεσμοί παρανομούν ατιμώρητοι, ταυτόχρονα δε οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι εγκαταλειμμένοι στο έλεος του εθνικιστικού παρακράτους. Όποιος τολμά να ασκήσει τα δικαιώματα που του παρέχει το Σύνταγμα χαρακτηρίζεται παράνομος, εχθρός του έθνους, της πατρίδας, πράκτορας ξένων χωρών κλπ.
Αυτοί, που υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τους νόμους που διασφαλίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οδηγούνται στα δικαστήρια και καταδικάζονται, όπως αποδεικνύουν οι τόσες καταδίκες των υποστηρικτών των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Αυτό το κράτος του ζόφου, όπως άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Ελληνικό κράτος, στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο βιάζει κάθε πολιτιστική προσπάθεια, όπως αυτή της εθνικά Μακεδονικής Μειονότητας όταν δεν εντάσσεται στους στόχους της εθνικιστικής προπαγάνδας, αλλά κατασπαταλά τα λεφτά των φορολογουμένων οργανώνοντας «Πολιτιστικές Ολυμπιάδες».
Στην καθ’ημέρα πράξη, απουσιάζει και ο στοιχειώδης πολιτισμός, την θέση του οποίου καταλαμβάνει η προπαγάνδα υπέρ της ανώτερης φυλής των δήθεν απόγονων των αρχαίων Ελλήνων και της κρατικής θρησκείας, δηλ. της Ορθοδοξίας (του χειρότερου, ιστορικά, εχθρού του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων).
   Η Αντιεθνικιστική Κίνηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι μπροστά στην σαφώς διαγραφόμενη προοπτική διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, με μία συνεχώς αυξανόμενη κυριαρχία της εθνικιστικής επιθετικότητας, η χώρα μας κινδυνεύει να μας θυμίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936.                                                                                                             

Η Συντονιστική Επιτροπή

Αθήνα 17-1-2003


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου