Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΤΟΥΡΚΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Την Κυριακή 6 του Δεκέμβρη, όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Ξάνθη, οι φασιστικές συμμορίες προχώρησαν σε μια ακόμη επίδειξη του αποκρουστικού τους προσώπου βεβηλώνοντας κεντρικό τζαμί της πόλης. Αυτήν την μέρα, οι φασίστες όλης της Ελλάδας γιορτάζουν την δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, προκαλώντας ντυμένοι με τα ρούχα της δουλειάς τους, κατά προτίμηση αστυνομικές στολές, όσους βγαίνουν στους δρόμους για να δείξουν ότι το αποτρόπαιο έγκλημα της αστυνομίας δεν ξεχάστηκε και ότι όσοι αγωνίζονται ενάντια στην επικράτηση του φασιστικού αστυνομικού κράτους, δεν αθωώνουν τους δολοφόνους παιδιών και μεταναστών, όπως συνηθίζει να κάνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Το γεγονός αυτό της ωμής τρομοκρατίας σε βάρος της τουρκικής μειονότητας δεν είναι καθόλου μεμονωμένο για τα δεδομένα της Θράκης. Πριν από μια εβδομάδα περίπου το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με απόφασή του απαίτησε οι τουρκόφωνοι ραδιοσταθμοί της Θράκης να εκπέμπουν ελληνικά, τουλάχιστον κατά 25%, ενώ γνωρίζει ότι δεν τους παρακολουθούν Έλληνες παρά μόνο Τούρκοι της μειονότητας, ενώ πριν από δύο εβδομάδες περίπου, μια φασιστική συμμορία, μπροστά στα μάτια των ένστολων οργάνων καταστολής, κυνήγησε, παγίδευσε και προπηλάκισε Τούρκο δημοσιογράφο της μειονότητας. Με λίγα-λόγια, ο φασισμός με την έγκριση και την ενθάρρυνση του ελληνικού κράτους ανασκουμπώνεται για να οργανώσει ξανά πογκρόμ στην Θράκη, όπως είχε κάνει το 1990. Οι αδίστακτοι φασίστες πογκρομιστές που λυμαίνονται ατιμώρητα τις συνοικίες της Αθήνας, όπου κατοικούν πρόσφυγες και μετανάστες, έχοντας την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, όπως αποδείχτηκε εντυπωσιακά στις 2 του Φλεβάρη του 2008 και στις 7 του Ιούλη του 2009, αισθάνονται τώρα αρκετά ισχυροί να επαναλάβουν τα ίδια αίσχη που κάνανε κατά της τουρκικής και της μακεδονικής μειονότητας κατά την δεκαετία του 1990. Τότε που το χρήμα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών, όπως και από τους Σερβοβόσνιους εγκληματίες πολέμου που είχαν ανάγκη από το ξέπλυμα του, έρεε άφθονο προς αυτούς.
     Άλλωστε η εκλογή του ακροδεξιού Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τους εξασφαλίζει μια ευρύτερη πολιτική κάλυψη από αυτήν του ακροδεξιού Καρατζαφέρη. Ο Σαμαράς έχει διακηρύξει ότι είναι κατά της συμμετοχής Τούρκων βουλευτών στο κόμμα του και αυτός υπήρξε και ένας από τους βασικούς λόγους πρόσφατης αποχώρησης από την Ν.Δ. του πρώην βουλευτή Τούρκου μειονοτικού Ιλχάν.
     Είναι φανερό, ότι οι φανατικότεροι υποστηρικτές του ελληνικού εθνικισμού, οι φασιστικές συμμορίες, είναι εν γνώσει των κινδύνων κατακόρυφης επιδείνωσης των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία εξαιτίας των τρομοκρατικών τους ενεργειών και αυτήν επιδιώκουν, σαν ένα πρώτο σκαλοπάτι προς έναν πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που τον εύχονται και τον επιδιώκουν, γνωρίζοντας από την συνεργασία τους με τους Σέρβους εγκληματίες πολέμου, πόσο επικερδείς είναι τέτοιοι πόλεμοι για όσους τους οργανώνουν.
     Όμως ο πόλεμος δεν είναι κάτι μακρινό που τον εύχονται και τον επιδιώκουν οι φασίστες υπερεθνικιστές. Ο πόλεμος, με την μορφή του κοινωνικού πολέμου, είναι μια κατάσταση που τα θύματα των πογκρόμ την αντιμετωπίζουν καθημερινά και την γειτνίασή του την ζούνε όλοι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως απέδειξε η επίθεση της φασιστικής συμμορίας στο Κέντρο Ανταποκριτών Ξένου Τύπου κατά την παρουσίαση του Ελληνομακεδονικού Λεξικού και η κατατρομοκράτηση του ξενοδόχου, ο οποίος είχε δεχτεί την πραγματοποίησή της στο ξενοδοχείο του στην Δυτική Μακεδονία.
     Απέναντι στην φασιστική τρομοκρατία, η Αντιεθνικιστική Κίνηση προτάσσει την αμερόληπτη και αξιόπιστη πληροφόρηση του ευαισθητοποιημένου απέναντι στον εθνοφασισμό και τον εθνορατσισμό κοινού και καλεί όλους τους εχθρούς των πολιτικοκοινωνικών αυτών καρκινωμάτων να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν για να γίνει πράξη το σύνθημα “Δεν θα περάσει ο φασισμός”.
8-12-2009
-
Φωτογραφίες από την δράση της φασιστικής συμμορίας.
-
-------------
----------
---------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου