Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Σημαντικές κινήσεις ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δείχνουν το ηθικοπολιτικό μεγαλείο των Τουρκοκυπρίων και την πολιτικοϊδεολογική μιζέρια της Νότιας Κύπρου.

Σε αντίθεση με την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ των Ελλήνων εθνικιστών ότι τάχα οι Τουρκοκύπριοι είναι... αδιάλλακτοι, οι τελευταίοι είναι αυτοί που πραγματικά σέβονται την ετερότητα και τη διαφορετικότητα. 
Τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί συστηματικά η προαιρετική εκμάθηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ σε όλα τα σχολεία της ΤΔ Βόρειας Κύπρου. 
Επίσης, έχουν εκπονηθεί σοβαρά προγράμματα για την διάσωση των πολιτιστικών μνημείων ελληνικής προέλευσης (πράγμα που φανερώνει την ολότελα διαφορετική αντίληψη του πραγματιστή Ταλάτ από την αντίστοιχη των παλαιών ηγητόρων του 'Αττίλα').
Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα τα περισσότερα τζαμιά (εκτός Θράκης) και συναγωγές (της επαρχίας) είναι παντελώς εγκαταλελειμμένα, προκειμένου να σβηστεί από τη συλλογική μνήμη η ιστορική ύπαρξη άλλων πολιτισμικών ομάδων και ρευμάτων. 
Τέλος στην ΤΔ Βόρειας Κύπρου έχει γίνει πολύ σοβαρή προσπάθεια να αφαιρεθούν όλες οι σοβινιστικές αναφορές από τα ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. 
Κάτι τέτοιο δεν έχουν τολμήσει μέχρι στιγμής ούτε η Νότια Κύπρος αλλά ούτε και οι δύο 'μητέρες πατρίδες' Ελλάδα και Τουρκία για τα δικά τους βιβλία.
Οι αναφορές αυτές βρίσκονται σε σχετικό ρεπορτάζ της 'Αυγής', στις 16/7/06. 
Τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν αναφέρουν απολύτως τίποτε, ώστε να μένει ο Έλληνας πολίτης με τη λανθασμένη εντύπωση ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι...βάρβαροι !!
Αντιθέτως είναι γνωστό πλέον ότι το 37% των Νοτιοκύπριων δηλώνει ωμά και κυνικά ότι θεωρεί τη ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ως την πλέον...πατριωτική λύση για το συμφέρον της ελληνοκυπριακής πλευράς !! 

Το συμπέρασμα είναι απλό. 

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν ΕΙΡΗΝΗ, 
ενώ ο Τάσσος Παπαδόπουλος ΟΞΥΤΗΤΑ και ΕΝΤΑΣΗ.

Η Αντιεθνικιστική Κίνηση, αμετακίνητη στην επιλογή της να διακινεί άρθρα που αποκαλύπτουν το μέγεθος και το αίσχος της εθνικιστικής προπαγάνδας, δημοσιεύει ακόμη ένα άρθρο σχετικό με την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, όσον αφορά τις προοπτικές συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων, εξαιτίας της κυριαρχίας των Ελληνοκυπρίων εθνικιστών στην πολιτική ζωή του ελληνοκυπριακού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου