Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου της Αντιεθνικιστικής Κίνησης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Δελτίο Τύπου της Αντιεθνικιστικής Κίνησης
για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»


Για όποιον αφελώς θεωρούσε ότι το ελληνικό κράτος είχε αρχίσει να ξεφεύγει από λογικές καταπίεσης σε βάρος των εθνικών μειονοτήτων, η πρόταση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπέρ της μη αναγνώρισης του υπό ίδρυση σωματείου «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» πρέπει να αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη και να τον επανέφερε στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα.
Αυτή η πρόταση δείχνει πόσο πεισματικά προσηλωμένη σε  αρτηριοσκληρωτικές λογικές ολοκληρωτικής νοοτροπίας είναι η συνολική στάση της ελληνικής Πολιτείας γύρω από τα καυτά θέματα των μειονοτήτων. 
Ενώ κάθε μέρα η απολύτως θετική και ευπρόσδεκτη πολυπολιτισμικότητα ορθώνεται ανάγλυφα μπροστά στα μάτια μας στην καθημερινή ζωή, η Ελλάδα όχι μόνο δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο και την ένοχη ανοχή της προς τις δολοφονίες και τους ξυλοδαρμούς αθώων Αλβανών από τραμπούκους εθνικιστές (πολίτες, στρατιώτες ή αστυνομικούς), αλλά συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει προσποιούμενη ότι διέπεται από ομοιογένεια ακόμη και μεταξύ πολιτών που έχουν ελληνική ιθαγένεια.
Αυτή η πρωτοφανής περιφρόνηση, εκ μέρους των αρμόδιών οργάνων της Πολιτείας προηγούμενων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με το δικαίωμα του «συνεταιρίζεσθαι», το οποίο πριν από πέντε χρόνια είχε καταδικάσει ρητά την Ελλάδα για το παρεμφερές ζήτημα της «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού»,  αποδεικνύει και στους πιο δύσπιστους ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη διαβεί το χρονικό τούνελ του Διαφωτισμού σε σχέση τουλάχιστον με την αναγνώριση των μειονοτήτων.
Εξάλλου το ότι ούτε η προηγούμενη συναφής αυτή απόφαση (περί Στέγης) έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής λόγω απαράδεκτων εμποδίων που ΕΝΤΕΛΩΣ   ΠΑΡΑΝΟΜΑ πλέον η ελληνική Διοίκηση υψώνει προκειμένου να αποφύγει το  αναπόφευκτο γεγονός της νόμιμης ίδρυσης και λειτουργίας του σωματείου αυτού, αποκαλύπτει πόσο υποκριτές είναι όλοι όσοι κατηγορούν την Τουρκία ότι δεν σέβεται και δεν εφαρμόζει  τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (π.χ. υπόθεση
Λοϊζίδου), τη στιγμή που οι αρχές του νομού Φλώρινας ενεργούν με τον ίδιο απαξιωτικό και απαράδεκτο τρόπο.
Ας σταματήσουν επιτέλους οι ελληνικές κυβερνήσεις τις - προσβλητικές για τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου - σοφιστείες περί δήθεν κατοχύρωσης του ατομικού αυτοπροσδιορισμού χωρίς αναγνώριση του συλλογικού. Όταν τίθεται υπό απαγόρευση κα υπό διωγμό ο συλλογικός αυτοκαθορισμός υπονομεύεται και πλήττεται ανεπανόρθωτα και ο ατομικός, διότι τα άτομα ανήκouν σε συλλογικότητες και διεκδικούν συλλογική άσκηση των δικαιωμάτων τους? 
Μέχρι πότε άραγε οι φωστήρες της επίσημης κρατικής προπαγάνδας θα συνεχίσουν αν παραπλανούν τον ελληνικό λαό αναφορικά με το περιεχόμενο της Συνθήκης της Λοζάννης και να αποκρύπτουν το ότι η Συνθήκή τιτλοφορείται ως «ανταλλαγή ελληνοτουρκικών πληθυσμών» ? Αλλιώς, αν τάχα η μειονότητα της Θράκης ήταν αποκλειστικά θρησκευτική, τι νόημα έχουν οι νομικές ρυθμίσεις της Συνθήκης για διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας?
Μέχρι πότε θα θεωρούν ότι απευθύνονται  σε αφελείς ? Μέχρι πότε θα καθυστερούν να παραδεχτούνε δημόσια ότι στην ελλαδική γη ζούσαν επί αιώνες, μεταξύ πολλών άλλων, και  πολυάριθμες ομάδες ανθρώπων τουρκικής καταγωγής και ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνο αλλά ιστορικά φυσιολογικότατο.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους αναίσχυντους λογοκριτές των αντιπολεμικών βιβλίων του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα Ηλία Βενέζη (ο οποίος δεν φημιζόταν δα και  για ... ακραίο αντιεθνικισμό !!) όταν μάλιστα αυτοί αφήνονται από το Υπουργείο παιδείας να κατοικοεδρεύούν ανενόχλητοι μέσα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και να δηλητηριάζουν τη μαθητική νεολαία του Δημοτικού  με την εθνικιστική τους προπαγάνδα.

Η Αντιεθνικιστική Κίνηση δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις όχι μόνο για τη νόμιμη ίδρυση και λειτουργία του σωματείου «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αλλά και για την επίσημη αναγνώριση των δύο εθνικών μειονοτήτων της Ελλάδας Τουρκική και Μακεδονική).
  
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου