Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τα Σκόπια είναι πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Γνωστοποίηση: Όλα τα ενυπόγραφα άρθρα αποδίδουν τις απόψεις των συγγραφέων. 
   

          ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Η Αντιεθνικιστική Κίνηση αναδημοσιεύει ένα σημαντικότατο  άρθρο του κυρίου Άγγελου Ελεφάντη με τον τίτλο «Τα Σκόπια είναι πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».  Το άρθρο αυτό είδε το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα ΑΥΓΗ,  στις 9 Νοεμβρίου 2004.
            Μακάρι το άρθρο αυτό να αντικατόπτριζε και την επίσημη θέση του κόμματος του Συνασπισμού, διότι κάτι τέτοιο θα μας επέτρεπε να συμπεράνουμε ότι το κόμμα της Αριστεράς απελευθερώθηκε από τις αγκυλώσεις του και το σύμπλεγμα του ιδεολογικού του αυτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδεολογικός αυτισμός αποτελεί ψυχικό σύμπτωμα που χαρακτηρίζει σχεδόν το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου.  
            Η πρόσφατη καταστροφική ελληνική εξωτερική πολιτική σε σχέση με την Δημοκρατία της Μακεδονίας μαζί με το  επαίσχυντο εμπάργκο, είχε ως αποτέλεσμα την γελοιοποίηση της Ελλάδας και την διπλωματική της απομόνωση από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Οικονομική παρενέργεια της πολιτικής του εμπάργκο δεν αποτέλεσε μόνο ο θησαυρισμός πλείστων όσων Μαυραγοριτών, αλλά και η ιδιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών, από την μάστιγα  των εξ επαγγέλματος πατριωτών, τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τα μυστικά κονδύλια του ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών.
            Εκτός από τις οικονομικές παρενέργειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής το φως της δημοσιότητας είδαν και βαθυστόχαστα ιστορικά έργα, αναφερόμενα στην ελληνικότητα της Μακεδονίας μας τα τελευταία 3.000 χρόνια.
Αρχικά οι εντεταλμένοι σοφοί του ελληνικού εθνικισμού μιλούσαν  για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας τα τελευταία 4.000 χρόνια, γεγονός το οποίο έλαμπε σε πινακίδες αναρτημένες στα διάφορα αεροδρόμια μας.
            Στην πραγματικότητα οι βαθυστόχαστες αυτές πληροφορίες δεν αποτελούσαν τίποτε περισσότερο παρά μια πλαστογράφηση της ιστορίας.
Η Αντιεθνικιστική Κίνηση θεωρεί καθήκον της όπως προσφέρει στην ελληνική νεολαία μερικές ιστορικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό.
Συγκεκριμένα μέχρι το 800 π.Χ, δηλαδή μέχρι και 2.800 χρόνια από σήμερα, δεν υπήρχε ούτε ίχνος αρχαίων Μακεδόνων στην Μακεδονία, μέχρι τότε οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν εγκαταστημένοι στις δυτικές πλαγιές της βόρειας Πίνδου, δηλαδή στην Ήπειρο.
Οι Μακεδόνες εγκαταστάθηκαν το 800 π.Χ στην Βόρεια Μακεδονία, συγκεκριμένα στις περιοχές Φλώρινας, Κοζάνης και Καστοριάς, κατά τα επόμενα δε 300 χρόνια εξεδίωξαν δια πυρός και σιδήρου τους ντόπιους μη ελληνικούς πληθυσμούς της Μακεδονίας και κατέβηκαν έως τη δυτική όχθη του Αξιού ποταμού.
Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 480 π.Χ οι πληθυσμοί της κεντρικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα οι περιοχές ανατολικά του Αξιού όπως και οι πληθυσμοί της ανατολικής Μακεδονίας δηλαδή των περιοχών Σερρών, Δράμας και Καβάλας, δεν είχαν παρά μόνο ίχνη μακεδονικού πληθυσμού, αποτελούμενα από τα μέλη της μακεδονικής φρουράς.
Οι Μακεδόνες λόγω του μικρού πληθυσμιακού δυναμικού τους δεν ήταν σε θέση να επανδρώσουν τις κατακτηθείσες ξένες περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων στο σύνολό τους ήταν Αρχαίοι Θράκες, με εξαίρεση μερικές παραλιακές αποικίες, όπως η Αμφίπολη και τα Άβδηρα.
Στις χαλκευμένες πληροφορίες των εθνικών μας ιστοριογράφων σημαντική αντιπληροφόρηση αποτελεί η εργασία ενός Έλληνα ιατρού από την Θεσσαλονίκη, του κυρίου Γεωργίου Νακρατζά, με το έργο του « Η στενή φυλετική συγγένεια των σημερινών, Ελλήνων, Βουλγάρων και εθνικά Μακεδόνων ».         
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άρθρο του κυρίου Άγγελου Ελεφάντη, 
που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ στις 9 Νοεμβρίου 2004. 

Τα Σκόπια είναι πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Ο Μπους αναγνώρισε τα "Σκόπια" ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, δηλαδή με το συνταγματικό της όνομα, το όνομα που η ίδια θέλησε να προσλάβει, ως είχε το δικαίωμα. Όνομα το οποίο άλλωστε είχε από το 1945, ως ομόσπονδη σοσιαλιστική δημοκρατία της ομοσπονδιακής σοσιαλιστικής δημοκρατίας της (ενιαίας) Γιουγκοσλαβίας, και το οποίο ουδείς είχε αμφισβητήσει (ούτε η Ελλάδα).
Η αιφνίδια αναγνώριση εκ μέρους των ΗΠΑ προκάλεσε στη χώρα μας ταραχή, αμηχανία και οργή. Αλλά το πρόβλημα, είπε το ΚΚΕ, δεν είναι το όνομα είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Λάθος: το πρόβλημα είναι ακριβώς η μικροπολιτική του ονόματος. Άλλοι συνέχισαν το εθνικιστικό, ανδρεοπαπανδρεϊκό τροπάρι ότι η "Ελλάς δεν αναγνωρίζει", μαζί με τους βέρους εθνικιστές και τους ιεράρχες. Άλλοι την ευθύνη για τη "σφαλιάρα" (είπε ο Γ. Παπανδρέου) την παίζουν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ: οι του ΠΑΣΟΚ το ρίχνουν στη Ν.Δ. και της Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το φτιάχνουν αυτοί.
Κι εμείς;
Εμείς, λοιπόν, της ανανεωτικής Αριστεράς, όπως κι όταν είχε πρωτοδημιουργηθεί το θέμα (αν και ο Συνασπισμός, επί προεδρίας Δαμανάκη, χονδρικά, συντάσσονταν με τις επίσημες κρατικές θέσεις, αλλά άλλαξε), εμείς, λοιπόν, λέμε τα ίδια, τα τοτινά. Δηλαδή:

1. Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Διότι ελληνική την θέλουν τα δύο εκατομμύρια Έλληνες κάτοικοί της κατ' αρχήν, αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες. Κανείς, πλέον, δεν μπορεί να απειλήσει ή να αμφισβητήσει αυτή τη γραμμή: ούτε οι της "Μεγάλης Αλβανίας", ούτε οι της Μακεδονίας του Αιγαίου, αν υπάρχουν πέρα απ' τα σύνορα, ούτε οι της Μακεδονίας του Πιρίν (αν υπάρχουν). Κανείς.

2. Το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Μακεδόνων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (προσωρινό ψευδώνυμο FYROM) να λέγονται Μακεδόνες και τη χώρα τους να την ονομάζουν Μακεδονία είναι απολύτως σεβαστό. Αν ορισμένοι θεωρούν ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Μ. Αλεξάνδρου ας εισπράττουν και τα επίχειρα της ανοησίας τους.

3. Πρόβλημα, βεβαίως, είναι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και η πλανηταρχία του Μπους. Αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα της γείτονας χώρας, και την εγγύηση των υπαρχόντων συνόρων της. Η αμφισβήτηση περί το όνομα υποθάλπει την αμφισβήτηση της κρατικής υπόστασης, ιδίως από την κατεύθυνση της "Μεγάλης Αλβανίας". Επιχαίρουμε για την αναγνώριση. Ήταν και είναι η θέση μας. Δεν είχαμε πάρει γραμμή από τους Αμερικανούς, αλλά από τις αντιεθνικιστικές και δημοκρατικές μας πεποιθήσεις. Άλλωστε άλλα 70 κράτη, μεταξύ των οποίων κάτι γίγαντες σαν τη Ρωσία και την Κίνα, έχουν αναγνωρίσει τη γείτονα χώρα ως Μακεδονία.

4. Ας σταματήσει πια η γελοιότητα ο Σαβέβσκι να ονομάζεται "Σκοπιανός", ενώ τα γκολ που έβγαλε ήταν αεκτζήδικα 100%.

5. Το πρόβλημα είναι οι εθνικιστικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που διατηρούν, δεκατέσσερα χρόνια τώρα, μια εκκρεμότητα, φοβούμενοι το πολιτικό τους κόστος. Δικό τους το πρόβλημα.

6. Πρόβλημα επίσης είναι οι μεταξύ Ελλάδος και Μακεδονίας σχέσεις, που έχουν κάπως εξομαλυνθεί (30% του εισαγωγικού εμπορίου προς τη γείτονα προέρχονται από την Ελλάδα), πρέπει να γίνουν φιλικότατες και να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο γενικότερης φιλίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Είναι, κοντά στα άλλα, η καλύτερη απάντηση στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.
Αυτά.
Και η πόλη των Σκοπίων είναι, απλώς, η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

1 σχόλιο:

  1. Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων (1998-2002) Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι (ο οποίος έχει πάρει βουλγαρικό διαβατήριο) δηλώνει ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι Βούλγαροι και φυσικά όχι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων (οι οποίοι ήταν Έλληνες αναμεμιγμένοι στα δυτικά με Ιλλυριούς και στα ανατολικά με Θράκες).

    Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και ο πρώην πρωθυπουργός (ή πρόεδρος) των Σκοπίων ο Κίρο Γκληγκόρωφ (η μητέρα του οποίου ήταν από την Έδεσσα).

    https://www.youtube.com/watch?v=FKlkMw_AU5I

    Το πρόβλημα με τους Σκοπιανούς είναι το εξής. Αν οι Σκοπιανοί ισχυρίζονταν ότι είναι Μακεδόνες αποδίδοντας στην έννοια 'έθνος' την έννοια που προέκυψε από τη Γαλλική Επανάσταση -δηλαδή ότι το έθνος είναι μία ιδεολογικο-πολιτική κοινότητα- αν δηλαδή έλεγαν ότι είναι ένα νέο σλαβικό έθνος που ονομάζονται Μακεδόνες αλλά είναι σλαβικής καταγωγής, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Οι Σκοπιανοί όμως αποδίδουν στην έννοια 'έθνος' την έννοια που του είχε αποδώσει ο Ηρόδοτος, ο οποίος είχε αναφερθεί σε "όμαιμον" (δηλαδή σε καταγωγή) και λένε ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, πράγμα ψευδές. Δηλαδή οι Σκοπιανοί δεν ονομάζουν τη χώρα τους ως "Μακεδονία" απλώς και μόνο γεωγραφικά (που άλλωστε και γεωγραφικά μόνο ένα μικρό μέρος των εδαφών του κρατιδίου αυτού ανήκε στην αρχαία Μακεδονία καθώς το μεγαλύτερο μέρος ανήκε στην Παιονία ή Πελαγονία) αλλά ισχυρίζονται ότι υπάρχει Μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα κ.τλ.

    Ας δούμε εδώ το τσίρκο που υπάρχει στην σημερινή πρωτεύουσα των Σκοπίων: https://www.youtube.com/watch?v=XEw2nVTyxUA

    ΑπάντησηΔιαγραφή