ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Η Αντιεθνικιστική Κίνηση προωθεί άρθρα αντιεθνικιστικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Κύπρου. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναδημοσιεύει άρθρο του κυρίου Ανδρέα Αναστασίου, δημοσιογράφου της οικονομικής εφημερίδας των Αθηνών «Επιχειρώ».
Συμπληρωματικά η Αντιεθνικιστική Κίνηση επιθυμεί όπως γνωστοποιήσει στους αναγνώστες της ότι 11 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συνάψει, πριν από πολλά χρόνια, διπλωματικές σχέσεις με την Δημοκρατία της Μακεδονίας. Στις πρεσβείες των χωρών αυτών, όπως είναι φυσικό, έξωθεν του κτιρίου τους υπάρχει η ταμπέλα “Republic of Macedonia”.
Για παράδειγμα στην Χάγη της Ολλανδίας σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από την ελληνική πρεσβεία υπάρχει το κτίριο της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, έξω από το κτίριο της οποίας είναι ανηρτημένη ταμπέλα με το όνομα “Republic of Macedonia”.
Χιουμοριστικά θα μπορούσε να αναφερθεί ότι ο πρέσβης της χώρας μας περνώντας με το αυτοκίνητό του μπροστά από το προαναφερθέν κτίριο μάλλον θα σφυρίζει αδιάφορα ή πιθανώς θα κοιτάζει προς την άλλη πλευρά του δρόμου, ταυτόχρονα δε δεν αποκλείεται να πληροφορεί την κυβέρνηση των Αθηνών ότι η ολλανδική κυβέρνηση επιμένει επίμονα στο ψευδώνυμο FYROM. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε στον κύριο Καραμανλή ότι προσωρινά η Ε.Ε θα αναφέρεται στο όνομα FYROM. Τώρα πιστεύουμε ότι για ανθρώπους με ταχεία αντίληψη δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρθρο του Ανδρέα Αναστασίου Δημοσιογράφου
Δημοσιευθέν στην εφημερίδα «Επιχειρώ», στις 13 Νοεμβρίου 2004
ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ »
Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζουν καλά
(ο γράφων, μάλιστα, εκτιμά ότι το έχουν ήδη προ πολλού αποδεχθεί) πως η γειτονική μας χώρα αποκλείεται να ονομασθεί διεθνώς με οποιοδήποτε άλλο όνομα παρά Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Ο «διεθνής παράγων», πίσω από κλειστές πόρτες, είναι βέβαιο πως έχει καταστήσει σαφές στους ταγούς μας, ότι θεωρεί τις ελληνικές απαιτήσεις υπερβολικές.
Ο πολιτικός κόσμος μας, λοιπόν, θεωρεί δεδομένο ότι θα επικρατήσει οριστικά το Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ονομασία που, άλλωστε, δικαιολογείται οπωσδήποτε γεωγραφικώς, αλλά και ως προσδιορισμός της εθνοτικής - πολιτιστικής ταυτότητας ενός λαού, κατά το παράδειγμα του Κύπρος - Κύπριοι, Παλαιστίνη - Παλαιστίνιοι κ.λπ.
Το ζήτημα που δεν έχει λύσει ο πολιτικός μας κόσμος είναι το πώς θα «ρίξει στα μαλακά», σε σχέση με τους ψηφοφόρους του, την παταγώδη ήττα του και πώς θα δικαιολογήσει την επί τόσα έτη ανόητη και αναποτελεσματική πολιτική του.
Αυτό είναι το ζητούμενο, για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ: η διάσωση του γοήτρου τους. Και επ’ αυτού πρέπει να χρωστούν μεγάλη χάρη στους ομολόγους τους στα Σκόπια, οι οποίοι συναίνεσαν στην παράταση της εκκρεμότητας, ενώ η «ενδιάμεση συμφωνία» του 1995 τους έδινε το δικαίωμα της μονομερούς αποχώρησης από αυτήν, εφ’ όσον επτά χρόνια μετά την ισχύ της δεν είχε επιτευχθεί κοινά αποδεκτή λύση.
Με δύο μέτρα...
Η Ελλάδα, όμως, με τη φράση «κοινά αποδεκτή» εννοούσε την μονομερή υποχώρηση της άλλης πλευράς από τις θέσεις της και την πλήρη αποδοχή των (εξωπραγματικών) δικών της.
Μόνο αυτές τις ημέρες («χαμηλόφωνα» ακόμη) κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες τόλμησαν να ψελλίσουν την λέξη «συμβιβασμός». Πείσθηκαν, φαίνεται, με καθυστέρηση δεκαετίας και πλέον, ότι υπάρχουν μικρές χώρες που είναι πρόθυμες να υποφέρουν εμπάργκο και άλλες εχθρικές μεθοδεύσεις, προκειμένου να διαφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους.
Αλλά, βέβαια, πώς να κρίνουν ορθά τις περιστάσεις αυτοί που βλέπουν (ή παρουσιάζουν) την πραγματικότητα μέσα από παραμορφωτικούς φακούς;
Αυτοί που αποκαλούν «κρατίδιο» ή «μόρφωμα» ή «συνονθύλευμα» την Δημοκρατία της Μακεδονίας των δύο και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, λόγω των διαφορετικών εθνοτήτων, γλωσσών και θρησκειών, ενώ υπερτονίζουν το «ανεξάρτητο, κυρίαρχο, αδιαίρετο κ.λπ. κράτος - μέλος του ΟΗΕ» της Κυπριακής Δημοκρατίας των λιγότερων από ένα εκατομμύριο ψυχών, οι οποίες επίσης προέρχονται από διάφορες εθνότητες, γλώσσες και θρησκείες...
* Δημοσιεύθηκε στην στήλη «Παραβάσεις» της εφημερίδας «Επιχειρώ», στις 13 Νοεμβρίου 2004
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου