Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ


Η Αντιεθνικιστική Κίνηση καταγγέλλει την προσπάθεια παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινής γνώμης σχετικά με το ζήτημα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, στην οποία πρωτοστατούν όχι μόνο ακροδεξιά μπλογκς, πράγμα αναμενόμενο, αλλά δυστυχώς σχεδόν το σύνολο του ελληνικού Τύπου,. Παρόλο που δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον συμφεροντολογικό ρόλο του ΝΑΤΟ, που ως μιλιταριστική συμμαχία έχει πολλές φορές εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις αυτοτελείς εθνικιστικές διαμάχες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας προκειμένου να πουλάει όπλα και στις δύο χώρες σε βάρος των δύο λαών τους, θεωρούμε ότι αποτελεί γελοιότητα το να χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη η αυτονόητη υπενθύμιση ότι στο Αιγαίο υφίστανται εκκρεμή ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν και ότι έως ότου γίνει κάτι τέτοιο αφαιρείται ο επιχειρησιακός έλεγχος τού Αιγαίου από το Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου Περιοχής (CAOC-4) που εδρεύει στη Λάρισα (αφού οι δύο παράκτιες χώρες είναι τυπικά συμμαχικές, ενώ δεν υφίσταται καμία εχθρική για το ΝΑΤΟ χώρα στην ευρύτερη περιοχή). Εξάλλου, η ρύθμιση αυτή οφείλεται στην αδικαιολόγητη από πλευράς Ελλάδας άρνηση να δεχτεί εκ περιτροπής Τούρκο ιθύνοντα στο στρατηγείο της Λάρισας.
Φραστικές κορώνες του τύπου «κερκόπορτα στο Αιγαίο», κλπ, στοχεύουν στη διαιώνιση του μύθου ότι η Ελλάδα έχει δίκιο στα όσα υποστηρίζει αναφορικά με το νομικό καθεστώς του Αιγαίου. Εμείς, σε πείσμα της κυρίαρχης προπαγάνδας, θα υπενθυμίζουμε διαρκώς τις χονδροειδείς παρανομίες του ελληνικού κατεστημένου και της αδηφάγου ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ, όπως π.χ. την ασυμβατότητα των δέκα μιλίων εναέριου χώρου με τα έξι ναυτικά μίλια, την παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τη μονομερή ανάγνωση των παλαιών διεθνών συνθηκών για βραχονησίδες τύπου Ίμια / Καρντάκ, κλπ. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες η παραπληροφόρηση έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε ο κάθε δημοσιογραφίσκος να κάνει αναφορές σε «τουρκικά καράβια που φτάνουν έως το Σούνιο» και άλλα παρόμοια φληναφήματα, που φυσικά στηρίζονται στην άγνοια των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την ύπαρξη διεθνών υδάτων και κανόνων διεθνούς πλεύσης.
Αντί η κυβέρνηση να φροντίσει να ενημερώσει την κοινή γνώμη με υπεύθυνο τρόπο για τη νομική πραγματικότητα, ώστε να μην ερεθίζονται οι φαντασιώσεις και οι αρρωστημένες προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί στην τελευταία επί δεκαετίες αφήνει αναπάντητη τη συνωμοσιολογική ψιθυρολογία ΜΜΕ και Ακροδεξιάς περί δήθεν ανταλλαγμάτων προς Ομπάμα σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και το μακεδονικό (με αφορμή τάχα την – ούτως ή άλλως ανύπαρκτη !! – στήριξη στα οικονομικά). Καλούμε την κυβέρνηση να καθίσει με την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να θέσει όλα τα θέματα επί τάπητος (και όχι μόνο την υφαλοκρηπίδα) και να απευθυνθούν από κοινού οι δύο χώρες στη Χάγη. Αν υπάρχουν ακόμη Έλληνες που επιθυμούν σπατάλες χρημάτων στους εξοπλισμούς , τους ενημερώνουμε ότι η πατριδολαγνεία και οι υπερφίαλες ρητορείες περί εθνικής κυριαρχίας και ανυποχώρητης στάσης δεν συμβιβάζονται με τα κηρύγματα περί λιτότητας λόγω οικονομικής κρίσης, στα οποία οι ίδιοι πρωταγωνιστούν. Γι αυτό το λόγο, είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει δραστικά και σε επόμενη μεσοπρόθεσμη φάση να καταργήσει μονομερώς τις στρατιωτικές της δαπάνες, και όχι να περιμένει το πότε θα κάνει κάτι αντίστοιχο και η Τουρκία παραπέμποντας το επείγον αυτό θέμα στις καλένδες. Αν η Τουρκία επιθυμεί να συνεχίσει μόνη της τις στρατιωτικές δαπάνες, είναι ζήτημα του αντιεθνικιστικού κινήματος της Τουρκίας να προσπαθήσει να τη συνεφέρει , και όχι δικό μας.Το ίδιο ισχύει και για το κυπριακό, όπου δουλειά του αντιεθνικιστικού κινήματος κάθε χώρας είναι το να εντοπίζει και να απομυθοποιεί τις κινδυνολογικές εξάρσεις των αντίστοιχων εθνικιστών, που όλες μαζί σε ακούσια συνεργασία επιτείνουν το αδιέξοδο και υπονομεύουν κάθε ειλικρινή προσπάθεια λύσης. Τέλος, αν και η δική μας θέση υπέρ του σεβασμού του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι ξεκάθαρη για λόγους αρχής , δηλαδή σεβασμού του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει και σε άλλους αναγκαίους συμβιβασμούς στο θέμα του μακεδονικού που θα επιτρέψουν την εξομάλυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Μακεδονία (π.χ. αλλάζοντας την αδιάλλακτη στάση της ότι μια ενδεχόμενη συμφωνημένη ονομασία θα πρέπει να ισχύει «έναντι όλων των κρατών» !!)
10-4-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου