Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΨΑΝΕ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΒΗΣΕΙ!

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Η Αντιεθνικιστική Κίνηση αναδημοσιεύει την κάτωθι έξοχη ανακοίνωση προκειμένου να δώσει στο αναγνωστικό της κοινό επιπρόσθετες πληροφορίες και εκτιμήσεις για το οξύτατο φαινόμενο του αντισημιτισμού στην Ελλάδα που αποτελεί μεγάλη μάστιγα, ιδίως μάλιστα καθώς κυκλοφόρησαν απαράδεκτες συνωμοσιολογίες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη υπονοώντας ότι τάχα...δεν υπάρχουν δράστες αντισημίτες αλλά μόνο... προβοκάτορες. Ωστόσο, η Αντιεθνικιστική Κίνηση διαφοροποιείται από την αναφορά περί "σιωπής του πολιτικού κόσμου", διότι υπάρχουν καταγεγραμμένες τουλάχιστον τρεις ανακοινώσεις ισάριθμων κοινοβουλευτικών κομμάτων που καταδικάζουν με δριμύτητα και απερίφραστα το κάψιμο της Συναγωγής, γεγονός που αντικειμενικά συμβάλει στην περιθωριοποίηση των αντισημιτών ρατσιστών που μετείχαν στον εμπρησμό.
Επίσης η Αντιεθνικιστική Κίνηση δεν λαμβάνει θέση επί του νομικού ζητήματος της ποινικής δίωξης του ρατσιστικού και μισαλλόδοξου λόγου του γνωστού αντισημίτη ναζιστή, και άρα ούτε την επικρίνει ούτε την υιοθετεί.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΨΑΝΕ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΒΗΣΕΙ!

Οι αντισημίτες εξαπολύουν νέα προβοκατόρικη προπαγανδιστική επίθεση. Ο επίσημος πολιτικός κόσμος τους ενθαρρύνει

Ο διπλός εμπρησμός της Συναγωγής στα Χανιά είναι ένα ζήτημα μεγάλης - κατά την άποψή μας παγκόσμιας- σημασίας. Δεν είναι συνηθισμένο σε μία χώρα της Ευρώπης 60 χρόνια μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να καίγεται συναγωγή και μάλιστα με σχέδιο καταστροφής όπως δείχνει η επανάληψη του εμπρησμού μετά την πρώτη επίθεση. Δεν συνηθίζεται επίσης σε μία χώρα της Ευρώπης: α) να αποσιωπούν τον εμπρησμό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του λαού που είναι τα τηλεοπτικά κανάλια, δηλαδή να κρύβεται η συγκλονιστική αυτή είδηση από την πλατειά μάζα β) να μην κάνουν δηλώσεις καταδίκης στην τηλεόραση οι αρχηγοί των κομμάτων για μια τέτοια επίθεση ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται λίγες μέρες πριν την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. γ) η αστυνομία να παρακολουθεί την κατάσταση επίσης αδρανής και αμέτοχη μετά τον πρώτο εμπρησμό επιτρέποντας στους εμπρηστές να χτυπήσουν ανενόχλητοι τη δεύτερη φορά.

Όλα αυτά τα φαινόμενα αποτελούν άμεση πολιτική ανοχή του διπλού εμπρησμού, από όλες τις κοινοβουλευτικές πολιτικές ηγεσίες που όλες ανεξαίρετα έχουν πλήρη και άνετη πρόσβαση στην τηλεόραση.

Οι καταστροφικές φλόγες του διπλού εμπρησμού μετατρέπονται σε ένα πολύ επικίνδυνο αντισημιτικό εργαλείο. Αυτό δείχνει το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τις συλλήψεις των ενόχων για τον εμπρησμό που σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ήταν ένας Έλληνας, δύο Βρετανοί και δύο Αμερικάνοι (από τους οποίους ο ένας διαφεύγει).

Τα μόνα στοιχεία που έχει παρουσιάσει η αστυνομία είναι ότι ο ένας από τους Αμερικάνους που συλλήφθηκε έμενε σε ξενοδοχείο στα Χανιά και ήρθε στην Ελλάδα πριν από τρεις μήνες «για να διδάξει την Αγγλική Γλώσσα». Ο άλλος Αμερικάνος που διαφεύγει ήρθε στην Ελλάδα πριν από ένα μήνα για τον ίδιο ως άνω σκοπό. Σε ότι αφορά τους Βρετανούς, λέγεται ότι δούλευαν σε μπαρ στα Χανιά. Καμία συζήτηση δεν γίνεται για τα κίνητρα ή την ιδεολογική-πολιτική ταυτότητα των δραστών. Οι συλλήψεις δεν έφεραν συσπείρωση εναντίον του αντισημιτισμού και δεν είχαν τον αντίστοιχο αντίκτυπο σε επίπεδο κοινής γνώμης. Έγινε ακριβώς το αντίστροφο..

Μετά τις συλλήψεις διαδόθηκε αστραπιαία, όσο αστραπιαία συνελήφθησαν και οι δράστες, η εξής κλασική στο περιεχόμενό της αντισημιτική θεωρία:

Ότι τάχα τη συναγωγή την έκαψαν Αμερικάνοι και Βρετανοί που δουλεύουν στη βάση του ΝΑΤΟ στην Σούδα, και μάλιστα ότι τους Αμερικάνους τους κρύβουν στη βάση της Σούδας (ενώ ο έλληνας είναι εξωτερικός συνεργάτης στη βάση!). Ότι δήθεν το κάψιμο ήταν σχέδιο των Αμερικανών για να βλάψουν τη χώρα, ακόμα και να την εκβιάσουν για να πάρει θέση υπέρ του Ισραήλ (!), και ότι υπήρχε σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται και η Μοσάντ (!!!) Το ανησυχητικό είναι ότι τη θεωρία αυτή δεν τη διαδίδουν μόνο οι ναζιστικές ιστοσελίδες. Αυτή η θεωρία έχει δημοσιευτεί:

α) σε μία εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας όπως το «Έθνος» όπου εκθέτει αναλυτικά τα πιο πάνω ο υποτιθέμενος «αριστερός» Δελαστίκ,

β) σε μία δεύτερη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας την «Ελευθεροτυπία» όπου ο «έγκυρος» αντισημίτης σκιτσογράφος Στάθης αναμασάει τα ίδια προσθέτοντας ένα προκλητικό σκίτσο μίας κουκούλας που στην κορυφή της βρίσκεται η CIA, ακολουθεί η Μοσάντ, πιο κάτω ακόμα βρίσκεται η Κου-Κλουξ- Κλαν και στο τέλος πετιέται μία σβάστικα, το «παιδί» των πιο πάνω υποτίθεται γ) σε μία εφημερίδα της λεγόμενης αριστεράς όπως το «Πριν» που πανηγυρίζει όχι γιατί συνελήφθησαν οι δράστες αλλά για «το «κάζο» που έπαθαν οι Αμερικανοί, οι Εβραίοι κατ' επάγγελμα και τα ντόπια φερέφωνά τους», επειδή βιάστηκαν να καταγγείλουν τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα. Δηλαδή η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα είναι εισαγόμενος από το εξωτερικό. Ακόμα βαθύτερα όλοι οι παραπάνω λένε ή εννοούν ότι οι αγγλοαμερικάνοι και οι Εβραίοι που τάχα τους κινούν κάνουν αντισημιτικά εγκλήματα στην Ελλάδα για να ενοχοποιήσουν την Ελλάδα και στη συνέχεια να την τιμωρήσουν.

Δηλαδή το κάψιμο της Συναγωγής χρησιμοποιείται πολιτικά για την εντατικοποίηση της αυξανόμενης αντισημιτικής προπαγάνδας στην Ελλάδα και ίσως σε λίγο θα χρησιμοποιείται και στο εξωτερικό. Γιατί ακόμα και αν οι εμπρηστές της συναγωγής είναι πραγματικά αμερικάνοι και άγγλοι όπως λέει η αστυνομία, δεν επιτρέπεται να ενοχοποιούνται ούτε οι αντίστοιχες χώρες, ούτε οι αντίστοιχοι λαοί, ούτε ακόμα περισσότερο οι εβραίοι αλλά μόνο οι δράστες ή οι συγκεκριμένες υπηρεσίες που είναι εντολείς των δραστών και εφόσον υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις γι αυτό. Μόνο οι αντισημίτες και γενικά οι ρατσιστές επεκτείνουν ένα έγκλημα ενός μέλους ενός κράτους ή μιας εθνότητας ή μιας θρησκευτικής μειονότητας στο αντίστοιχο κράτος συνολικά, ή στην εθνότητα, ή στη θρησκευτική μειονότητα.
Δηλαδή ενώ σίγουρα αντισημίτες κάψανε την συναγωγή, οι αντισημίτες χρησιμοποιούν αυτό το κάψιμο για νέο μεγαλύτερο κίνημα αντισημιτισμού. Αυτό ονομάζεται προβοκατόρικη χρήση ενός εγκλήματος κατά την οποία το θύμα βιάζεται δύο φορές: τη μία ως θύμα και την άλλη ως θύτης.

Εμείς δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ότι το κάψιμο της συναγωγής είναι μια προβοκάτσια των αντισημιτών όπως ήταν κάποτε προβοκάτσια των χιτλερικών το κάψιμο του Ράιχσταγκ. Εκείνο που λέμε είναι ότι η στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας που αρνούνται να κοινοποιήσουν την υπόθεση στα ΜΜΕ ώστε να υπάρξουν νέες μαρτυρίες και στοιχεία από το λαό για τους δράστες και τους ενδεχόμενους ηθικούς αυτουργούς ευνοεί τους όποιους προβοκάτορες εμπρηστές. Επίσης η στάση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων -που συνεχίζουν να αρνούνται να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό και να κάνουν μείζον πολιτικό ζήτημα τον εμπρησμό αυτό και κυρίως που αρνούνται να καταδικάσουν μαζικά τον αναμφισβήτητο αντισημιτισμό που όπλισε τους όποιους δράστες - διευκολύνει πολιτικά τους όποιους προβοκάτορες. Μετά από μία σειρά αντισημιτικών επιθέσεων σε νεκροταφεία και συναγωγές που κορυφώθηκε με τον εμπρησμό της συναγωγής των Χανίων, είναι περίεργο που οι ντόπιοι αντισημίτες ανακαλύπτουν ότι πίσω από αυτή τη βία βρίσκονται οι Εβραίοι για να υποκινήσουν την επίθεση της Δύσης εναντίον της χώρας. Αυτές είναι χιτλερικού τύπου θεωρίες και δίνουν ώθηση στους ναζιστές που ετοιμάζονται ξανά με την έγκριση της πολιτείας και της αστυνομίας να κάνουν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για τα Ίμια στο τέλος του μήνα. Όσο η αστυνομία κρατάει αυτή την υπόθεση στο σκοτάδι σε σχέση με τα κίνητρα και το ιστορικό των συλληφθέντων, και ειδικά από τη στιγμή που η υπηκοότητα των συλληφθέντων είναι η σημαία του αντισημιτισμού του φαιοκόκκινου μετώπου της φασιστικής δεξιάς με την σοσιαλφασιστική αντισημιτική δήθεν αριστερά, οι δημοκράτες θα πρέπει να κατηγορούν τους αντισημίτες σαν κύριους πολιτικούς υπεύθυνους του εμπρησμού.

Ακόμα και αν ένα δημοκρατικό ελληνικό κράτος πίστευε ότι κάποιες σκοτεινές δυνάμεις στις ΗΠΑ, στην Αγγλία ή στο Ισραήλ έκαψαν την εβραική συναγωγή για να προκαλέσουν προβοκατόρικα τη διεθνή καταδίκη της Ελλάδας, θα διαχώριζε τους αντίστοιχους λαούς και κυρίως τους έλληνες εβραίους από την προβοκατόρικη πράξη και θα κατηγορούσε όσους υπέθαλπαν το όποιο αντισημιτικό μίσος. Αυτό που θα χάλαγε εντελώς μια τέτοιου είδους πολιτική προβοκάτσια κατά της χώρας μας θα ήταν ακριβώς αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξαπέλυαν μια μαζική παλλαική καταδίκη του εμπρησμού της συναγωγής, μαζί με μια μαζική καταδίκη του κανιβαλικού αντισημιτισμού και του νεοχιτλερισμού που πραγματικά οργιάζουν στη χώρα μας. Ένα τέτοιο κίνημα θα τίναζε στον αέρα τα όποια σενάρια ενοχοποίησης της χώρας μας ότι είναι αντισημιτική.

Αντίθετα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με τη στάση τους πείθουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο ότι έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες γι αυτόν τον εμπρησμό. Στην πραγματικότητα θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για το δικό τους αυξανόμενο αντιδυτικισμό και υπέρ της συμμαχίας τους με τις αντιδυτικές και αντισημιτικές κυβερνήσεις τύπου Ρωσίας και Ιράν. Μόνο έτσι εξηγείται ότι σκανδαλωδώς αποκρύπτουν από το λαό τον διπλό εμπρησμό, ότι δεν τον καταδικάζουν μαζικά και επίμονα, ότι αφήνουν τους αντισημίτες να οργιάζουν με την προπαγάνδα τους ανενόχλητοι και καλυπτόμενοι πίσω από τον αντισιονισμό και την ισραηλοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ότι αφήνουν τους δικαστές να παραληρούν αντισημιτικά και να αθωώνουν το γενοκτονικό κήρυγμα του βρυκολακιασμένου ναζισμού ότι διατηρούν νόμιμες της δολοφονικές και τρομοκρατικές ναζιστικές συμμορίες. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα -και μάλιστα τα ψευτοαριστερά δεν το κάνουν ούτε κι αυτό- είναι να πηγαίνουν στις τελετές της γενοκτονίας των εβραίων και να τους ψιθυρίζουν μακριά από τις τηλεοράσεις, δηλαδή μακριά από το λαό, πόσο τους αγαπάνε την ώρα που τους σκάβουν τον τάφο.

Αυτή η διπροσωπία δεν θα πρέπει να κρατήσει για πολύ. Οι έλληνες δημοκράτες που έχουν διεξάγει μεγάλους αντιφασιστικούς αγώνες πρέπει να το κατανοήσουν και η ανθρωπότητα πρέπει να το μάθει ότι η Ελλάδα έχει γίνει άντρο του αντισημιτισμού κορυφής και όσο περνάει ο καιρός θα γίνει δίπλα στη Ρωσία και το Ιράν άντρο και του αντισημιτισμού της βάσης. Και αντισημιτισμός μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο δεν είναι παρά το σήμα κατατεθέν κάθε ναζισμού κάθε κανιβαλικού ρατσισμού και κάθε υποδούλωσης. Μην ξεχνάτε: μετά τους Εβραίους είμαστε όλοι εμείς οι άλλοι, όλοι εμείς που δεν θα υποταχτούμε ποτέ στο νόμο της ζούγκλας και στα ήθη του κανιβαλισμού.

Ας γίνει ο εμπρησμός της συναγωγής των Χανίων ιστορικό σημείο δημοκρατικής αφύπνισης για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Αθήνα 26 -1- 2010

http://www.antinazi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου