Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Χαιρετισμός της Αντιεθνικιστικής Κίνησης στο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Ξάνθη, στις 17-3-2018


«Θα ζήσουμε μαζί»: Ολοκληρώθηκε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ξάνθη
Συλλαλητήριο     κατά   του    ρατσισμού   και   του   φασισμού πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς   Ημέρας   Δράσης   κατά   του   Φασισμού   και   του Ρατσισμού.

Την εκδήλωση εκ μέρους της Αντιεθνικιστικής Κίνησης χαιρέτησε ο δημοσιογράφος Μουσταφά Τσολάκ με το παρακάτω κείμενο:

Φίλες και φίλοι,
Αντιφασίστες και αντιφασίστριες,

Χαιρετίζουμε και εμείς, ως Αντιενικιστική Κίνηση, τη μεγάλη και πολύ σημαντική διαδήλωση αυτή.
Περνάμε από μια πολύ κρίσιμη εποχή που οι πολεμοκάπηλοι εθνικιστές της χώρας μας, με τη συμβολή και των «εθνικά ευαίσθητων» αριστερών, κάνουν τα πάντα για να απλωθεί το μικρόβιο του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας μέσα στις φλέβες της κοινωνίας.
Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά και αυτά που ετοιμάζονται με αφορμή τη σύλληψη των 2 στρατιωτικών του Ε. Σ. στη Τουρκία, μας προειδοποιούν για το είδος και το ύψος της παγίδας που μας ετοιμάζουν.
Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά στα ΜΜΕ για αλυτρωτισμούς των γειτόνων, για την «εθνική μας κυριαρχία που χάνετε» και βλέπουμε τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες σε μια «κοκορομαχία» για να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο γνήσιος «πατριώτης» για να χαϊδέψουν τ’ αυτιά των ψηφοφόρων και του χαφιεδοτσουρμού που ακούει στο όνομα «εθνικός κορμός».
Δεν είναι τυχαίο που σήμερα η δικαιοσύνη «αθωώνει» και στην ουσία νομιμοποιεί τον εθνικιστικό, το μισαλλόδοξο, τον ομοφοβικό, το σεξιστικό λόγο. Το επόμενο στάδιο είναι να αθωώνει και να νομιμοποιεί και αυτές τις πράξεις.
Και μιας και ήμαστε σε μια ιδιαίτερη περιοχή, στη Θράκη, που μειονοτικοί και πλειονοτικοί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι και άθεοι, Έλληνες και Τούρκοι και Πομάκοι και Σαρακατσάνοι και Ρομά και πολλοί άλλοι ζούμε ειρηνικά, αρμονικά μαζί, πρέπει να τους χαλάσουμε το παιχνίδι όλοι μαζί. Να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις εθνικιστικές τους «μπούρδες» και να παλέψουμε για την ειρηνική μας συμβίωση, τη δημοκρατία, το ψωμί και τα τριαντάφυλλα. Διότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας και δε μας βολεύει να μπαίνουμε στα βρώμικά τους παιχνίδια και να αλληλοσφαζόμαστε μεταξύ μας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αυτοί που σήμερα καλούν τις παρακρατικές δυνάμεις για πογκρόμ εις βάρος των μειονοτικών στη Θράκη από στήλες εφημερίδων, είναι οι ίδιοι που εδώ και τόσα χρόνια διαφήμιζαν τους ναζιστές δολοφόνους της ΧΑ, λέγοντας πως βοηθάνε και προστατεύουν τις γριές στα ΑΤΜ, για το πόσο καλά παιδιά είναι κ.ο.κ.
Πρέπει να οργανώσουμε και να μεγαλώσουμε τη συντονισμένη και ενωμένη αντιρατσιστική, αντιφασιστική, αντιπολεμική και αντιεθνικιστική πάλη. Πρέπει να δείξουμε σ’ αυτούς που μας θέλουν θύματα, πως δε τρώμε το κουτόχορτο του εθνικισμού που μας σερβίρουν και δε γινόμαστε κρέας για οβίδες για κανένα λόγο!
Είναι καιρός, λοιπόν, να γυρίσουμε τα όπλα μας στον «δικό μας» εθνικισμό και όχι στους συνανθρώπους ή τους γείτονες μας.
Τελειώνοντας, θέλουμε να βροντοφωνάξουμε:
-Κάτω ο εθνικισμός! Κάτω ο ρατσισμός! Κάτω ο πόλεμος! Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών! Ζήτω η ειρήνη!


Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου